'Tis the Season with Zebrating Art Cake

Weihnachtsmarkt am Wasserturm Mannheim
Christmas Market around the water tower in Mannheim

Hallo ihr Lieben,
hängt ihr auch schon jeden Tag auf dem Weihnachtsmarkt ab und versüßt euch den Tag mit Glühwein und anderen Leckereien?
In Heidelberg steht der Weihnachtsmarkt direkt vor unserem Vorlesungsgebäude, was super ist!! So machen Vorlesungen endlich Spaß (you know what I mean).
Neben Glühwein-Vorlesungen, bin ich ein großer Fan von Weihnachten und von Street Art und weil heute Sonntag ist und es auch noch schneit, dachte ich mir, warum nicht beides verbinden. Auf den ersten Blick fragt man sich bestimmt: "Häh? Wie soll das denn gehen?", aber lasst euch überraschen!
Zebrating Art ist übrigens ein Begriff aus der Street Art und bedeutet das hier (gefunden in Mannheim).

Um mich noch mehr in Weihnachts-Back-Stimmung zu bringen, höre ich nebenbei das Christmas-Album von Michael Bublé (besonders schön "It's beginning to look a lot like Christmas" und "Santa Baby").
Oh, ich habe ja noch gar nicht Backen erwähnt! Richtig, Weihnachten und Street Art verbinde ich mit Backen. Wie das? Es wird ein Zebrating Art Cake :).
Rezept und Anleitung findet ihr direkt auf dem ersten Foto. Ich hoffe, es schmeckt euch!

Hey guys,
do you love Christmas and everything connected to it as much as I do?
I love to stroll over those cute Christmas Markets and take a sip of hot spiced wine. So glad there is a Christmas Market right in front of my University. I think you kinda know how we like to sweeten our lectures, hein? At this time of the year lectures are actually fun!
Another thing that I love as much as Christmas is Street Art and I thought "Why not connect both things?". Luckily I found that Zebrating Art Cake below (you can find Zebrating Art on the city streets) that I had to bake immediately. It's super easy to make. 

You just need:

250 gramm Butter
175 gramm Sugar
1 pinch of Salt
1 package of Vanilla Sugar
4 Eggs
300 gramm Flour
3 Teaspoons of Baking Powder
150 gramm Fresh Cream
3 Tablespoons of Cocoa
3 Tablespoons of Milk

(Instructions under the photo)

For getting into the Christmas mood you can listen to the Christmas record by Michael Bublé. It's absolutely worth it!

1.) Cream the butter until light
2. ) Add sugar, salt and vanilla sugar
3.) Add eggs one by one
4.) Mix flour and baking powder and stir it in the dough; after that add the fresh cream
5.) Halve the dough and stir in the one half milk and cocoa
6.) Grease loaf pan
7.) Layer the light and dark dough into the pan
8.) Bake it 1 hour at 175° C
9.) Check if it's ready, let it cool... and eat! Yum!





Does it look like a Zebra?


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